Frequently Asked Questions (FAQ)
Q1. Ik zie een workshop staan in de lijst die ik wel zou willen volgen, maar hoe meld ik me hiervoor aan?
A1. Wat leuk dat je geïnteresseerd bent! Het is eigenlijk heel gemakkelijk. Stuur gewoon een mailtje naar info@saywhatnow.nl en we schrijven je ervoor in
Q2. Waarom is de website helemaal in het Engels?
A2. Goede vraag. Via de website willen we gelijk de toon zetten. Dit houdt in dat de voertaal tijdens trainingen en workshops Engels zal zijn. Omdat vrijwel alle studenten in het hoger onderwijs tot een B1-niveau Engels hebben gehad, gaat het begrijpen vaak wel OK. Het kunnen produceren van Engels is vaak eng of voelt niet prettig. Om meer zelfvertrouwen te kunnen krijgen, spreken we dus alleen Engels met elkaar tijdens sessies. Zo word je goed voorbereid.
Q3. Ik wil eigenlijk toewerken naar specifieke doelen, zoals een masteropleiding volgen of een niveau hoger bereiken in termen van mijn taalvaardigheid in het Engels. Hoe kun je me helpen?
A3. Wij van Say WHAT now?! kunnen je zeker helpen, omdat het onze missie is om goede dienstverlening beschikbaar te maken voor studenten en young professionals, een ambitieuze doelgroep met een kleine portemonnee. We laten je eerst een online placement test maken, zoals je ook bij andere grotere aanbieders zult moeten doen. We brengen je wensen en doelen in kaart, delen welke verwachtingen wij hebben (in termen van aantal voorbereidingsuren per week, welke boeken je aan moet schaffen) en brengen in kaart wat we van onze cursisten verwachten wanneer ze bijvoorbeeld vragen hebben tijdens trainingen. Zo bieden we je echt maatwerkoplossing aan. Dit doen we om ervoor te zorgen dat je krijgt wat je nodig hebt om je doelen ook daadwerkelijk te bereiken. Zie ook onze referenties.
Q4. Wat is zo’n online placement test?
A4. Zo’n online placement test kopen we in bij Oxford University en is een test die je achter je eigen computer/laptop maakt in een tijdsbestek van ongeveer 60 minuten. De uitslagen ervan geven ons inzicht in wat je al kan, zodat we ervoor kunnen zorgen dat we ons tijdens coaching trajecten kunnen richten op wat je nog zult moeten ontwikkelen in het Engels.
Q5. Kun je me méér bieden dan dat een bijlesstudent zou kunnen? Ik wil namelijk wel een goede investering doen in mijn toekomst en geen bezigheidstherapie krijgen in de vorm van bijles, maar een cursus aan een universitair talencentrum volgen is me te duur.
A5. Jazeker. Onze trainer heeft al meer dan vijf jaar ervaring in het ontwikkelen en geven van maatwerktrainingen, ook binnen het hoger onderwijs (hogescholen en universiteiten). Hier heeft ze als hoofddocent ook andere trainers inhoudelijk aangestuurd. Ze werkt inmiddels ook al een jaar of vier samen met inmiddels vier verschillende universiteiten in Nederland. Door haar recente ervaring is haar werkwijze professioneel en resultaatgericht, iets dat een bijlesstudent of pensionado je niet zal kunnen bieden. Ze is tenslotte ook op de hoogte van recente ontwikkelingen in haar vakgebied. Je bent bij Say WHAT now?! dus aan het goede adres.
Q6. Ik wil een Cambridge English cursus volgen en een officieel examen gaan doen. Kan dit ook bij jullie?
A6. Onze trainer geeft al ruim vijf jaar als professional Cambridge cursussen op alles niveaus, van laag (A1/2 tot hoog C1/2) via diverse talencentra die verbonden zijn aan een hogeschool of universiteit. Nu dus ook aan direct aan jou of jullie, zonder tussenkomst van een talencentrum en dus tegen lagere kosten. Studenten of starters met een beperkt budget hiervoor is onze doelgroep om ervoor te zorgen dat ook zij toegang hebben tot dit soort diensten. Dus wij kunnen je zeker helpen voorbereiden op een officieel examen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie hierover.
Q7. Sommige mensen die bijles Engels geven, zeggen dat ze een Cambridge certificaat hebben. Hoe verhoudt dit certificaat dit tot dat van de eigenaar van Say WHAT now?! Is dit hetzelfde?
A7. Goede vraag! Nee, dit is niet hetzelfde. Sommige bijlesstudenten zeggen inderdaad dat ze een Cambridge certifcaat hebben. Dit is in vrijwel alle gevallen een certificaat dat aangeeft dat zij zelf een C1 niveau hebben behaald als cursist. De eigenaar heeft echter een Cambridge CELTA certificaat behaald, wat een certificaat is dat docenten/taaltrainers in staat stelt om als docent/taaltrainer cursussen Engels te geven aan volwassenen. Dit is een internationaal erkende hogere beroepsopleiding en dus geen niveaubepaling Engels. Docenten en taaltrainers met zo’n certificaat zijn op 64 punten beoordeeld om te demonstreren dat ze aan alle door Cambridge gestelde eisen voldoen. Deze certifcaten zijn dus echt anders. Met andere worden een Cambridge Advanced English (CAE, C1 of CEFR) of Cambridge Proficiency in English (CPE, C2) examen staat niet gelijk aan een Cambridge CELTA.
Staat je vraag er niet tussen of heb je aanvullende vragen? Mail gerust naar info@saywhatnow.nl. We kijken uit naar het ontvangen van je mailtje!